donderdag 28 augustus 2008

woensdag 27 augustus 2008

Jongens weigeren knieval voor Allah

Geeft het Westen zich zonder slag of stoot over aan de islamisten? Zijn wij te laf om ons te verdedigen en de onderwerping aan de islam af te weren en te bevechten? Daar lijkt het steeds meer op.

In Zweden bijvoorbeeld gelooft meer dan 50% van de autochtone bevolking dat een burgeroorlog mogelijk is en zelfs niet meer veraf. Maar niemand is bereid te vechten. In Engeland lijkt iedereen de handdoek in de ring te gooien: de aartbisschop legt zich neer bij de sharia, de opperrechter volgt die redenering en de scholen leren de blanke scholieren al hoe ze tot Allah moeten bidden...

Gelukkig zijn er nog mensen, in dit geval twee jongens van 11 en 12 jaar, die de volwassen wereld een moedig voorbeeld geven van hoe te weerstaan aan de sluipende islamisering. Deze scholieren van de Alsager High School in Stoke-on-Trent (UK) weigerden deel te nemen aan een gebed tot Allah. Tijdens de les werd eerst een film getoond en vervolgens werd geleerd hoe ze op een matje moeten bidden, notabene in het Arabisch...

Stel u even voor, dit is in sommige scholen in het Verenigd Koninkrijk tegenwoordig verplichte leerstof! Blanke meisjes ertoe aanzetten een hoofddoekje te dragen! De multi-culti's drijven het wel héél héél ver in hun ijver om de islam te vlijen, de voeten te kussen.



Omdat de jongens weigerden te bidden tot Allah werden ze gestraft en verplicht na te blijven op school. Hierdoor kregen de ouders weet van bewuste praktijken. De families Luinen en Williams dienden meteen klacht in. Ze protesteerden heftig tegen de gang van zaken in de school. 'Wat hier gebeurt is een schending van de mensenrechten,' zeggen ze boos. 'We kunnen ermee leven dat de leerlingen kennismaken met andere godsdiensten, maar jongeren verplichten zich anders te kleden om deel te nemen aan gebeden, dat gaat te ver! Over het algemeen is dit een goede school, maar dit voorval is er echt over!'

De betrokken dhimmi-lerares Alison Phillips is volgens de schooldirectie naar huis gestuurd ... tot de storm overwaait, want inderdaad, in de publieke opinie in het Verenigd Koninkrijk werd geschokt gereageerd op het voorval.



Bron

Multicul? Multiflauwekul ja! Op zich heb ik niets tegen vreemde elementen die in onze cultuur aanwezig zijn, maar als ze de oorspronkelijke gebruiken en cultuurwaarden die er waren beginnen te verdringen gaan we nog problemen krijgen. Zeg dat ik het u gezegd heb!
De eerste stap is erkkennen dat er ferme gaten zitten in de multicultuur. De problemen zijn er nu door 50 jaar wanbeleid (vooral te danken aan rood) en een laks Europees Integratiebeleid (Integratie: de vrijheid om de eigen cultuur te beleven BINNEN DE REGELS, NORMEN EN WETTEN VAN HET GASTLAND) en we zouden beter zorgen voor die mensen ipv ze hier gewoon te droppen, er niet naar te kijken en dan achteraf de problemen maar a) negeren of b) omhelzen. Iedereen heeft recht op een correcte integratie anders is het logisch dat ze radicaliseren en zich vasthouden aan het enige dat hen bindt: de Islam. Al praat ik die mensen zeker ook niet goed!

Getekend,

De niet-rascistische Leeuw die veel verdraagt, maar het moet niet te ver gaan.

Consacré à tout Wallons francophones / Opgedragen aan alle franstalige Walen


(nederlandstalige versie: scroll lager)

Consacré à tout Wallons francophones


Comme travail scolaire j'ai été demandé à choisir une position dans la vête entre une Flandre indépendante ou une Belgique unitaire. Comme c’était pour le cours de français, tout est écrit en français.

En publiant ceci j’espère que, quand ça sera lu par des Bruxellois ou des Wallons francophones qu’ils comprennent pourquoi tant de Flamands sont nationaliste et que l’exigence pour plus de Flandre et moins de Belgique n’est pas une exigence d’une minorité excité,
mais une demande politique du peuple Flamand, depuis la création de ‘la Belgique’.

Ici, j’ai seulement parlé de 5 choses, mais bien sûr qu’il a des centaines d’autres.
A recommander pour chaque francophone qui s’intéresse a ce qui ce passe en Flandre et ce qu’il pourra venir de la Belgique!
Beaucoup de chance dans votres vies mes copains Wallons. (cliquer le 'link')




Link:

http://www.hotlinkfiles.com/files/1729348_5ob4o/oitdevenirunpaysind__pendant.doc




Opgedragen aan alle franstalige Walen

Als schoolwerk werd ik opgedragen een standpunt te kiezen in de vete tussen Vlaanderen onafhankelijk of België unitair. Aangezien dit voor de lessen Frans was, is alles in het Frans opgesteld.

Door dit hier te publiceren hoop ik dat wanneer het gelezen wordt door franstalige Brusselaars en Walen ze nu eindelijk begrijpen waarom zoveel Vlamingen nationalist zijn en dat de eis naar meer Vlaanderen en minder België geen eis is van een geëxciteerde minderheid,
maar een politieke grondstroom, al sinds de oprichting van 'België'.

Ook sterk aangeraden om gelezen te worden door Vlaamsbewusten die een aardig mondje Frans verstaan.
Veel succes in jullie verdere leven, mijn Vlaamse medestrijders. (klik op de link)




Link: http://www.hotlinkfiles.com/files/1729348_5ob4o/oitdevenirunpaysind__pendant.doc



Plan B en C van Franstaligen: pak Brussel en meer

Plan B en C van Franstaligen: pak Brussel en meer

Jan Van de Casteele 15-07-2008


Franstalig België heeft niet alleen een plan B, maar zelfs een plan C klaar. Dat zegt Guido Fonteyn in zijn column in De Morgen (14 juli).

Het plan B

Enerzijds is er het verslag dat Philippe Busquin (ex PS-voorzitter) en Antoinette Spaak (ex-FDF-voorzitster) vorige week presenteerden. Het verslag kwam er op vraag van Marie Arena (PS, in september nog minister-presidente van de Franse gemeenschapsregering, inmiddels in die functie vervangen door Rudy Demotte).

Anderzijds bij in het project Wallonie-Bruxelles van de ministers-presidenten Rudy Demotte (‘de nu al aangeduide keizer van Klein-België) en Charles Picqué, dat eerder werd bekendgemaakt.

Doel van beide duo’s:

1. De uitbreiding van Brussel om Wallonië en Brussel een gemeenschappelijk en aaneensluitend grondgebied te bezorgen. Beide gewesten worden dan één, en de Franse Gemeenschap wordt na geleidelijke overdracht van bevoegdheden overbodig (regionalisering onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, universitaire ziekenhuizen, beroepsopleiding, begeleiding van werkzoekenden…)

2. Brussel: Herziening 80/20-verdeelsleutel tussen Franse en Nederlandse gemeenschappen (lees: vermindering aan de N-zijde) op basis van uitslagen gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijk tweetalige scholen, en beheerssysteem voor biculturele materies)

‘In dit project wordt de toekomst van België gezien als een Franstalig land waarin twee beschermde minderheden worden gedoogd, de Vlamingen in Brussel en de Duitstaligen in Wallonië’, aldus Fonteyn, die in die context de hoofdrol toebedeelt aan ‘superminister-president Rudy Demotte I, de nu al aangeduide keizer van dit Klein-België’.

Reactie

Reactie kwam er al van minister-president Karl-Heinz Lambertz van de Duitse Gemeenschap (gastspreker 11-juliviering Brugge). Hij zei er onder meer: dat ‘de Duitstalige Gemeenschap gelooft dat zij principieel in staat is alle bevoegdheden zelfstandig uit te oefenen die in België aan de gemeenschappen en gewesten zijn overgedragen of in de toekomst zullen worden overgedragen’. Vlaams minister-president Kris Peeters wees uitvoerig op het belang van Brussel voor het Vlaams Gewest.

Plan C


Het plan C komt van Daniël Ducarme (ook al voormalig minister-president van Brussel) en zijn denkgroep “Energie Réformatrice” ("de wil of de energie om verandering aan te durven"). Voor Ducarme stelden juristen en professoren een soort grondwet op (132 art.) waarin ‘Belgique’ als een ‘autonome territoriale collectiviteit’ zou functioneren binnen de Franse republiek. Volgens artikel 1 zou Frans België bestaan uit het Waalse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde, en alle gemeenten waarvan de bevolking, bij referendum besliste om deel uit te gaan maken van Frans België’.


Bron: http://www.vvb.org/kort/225/25222

Ze zijn weer goed bezig in de Walen ginder, en dan vragen ze zich af waarom wij zouden willen splitsen...

21 Vlaamse citaten/punten om over na te denken

Lees aub elk genummerd citaat of punt hieronder en laat het enkele seconden tot u bezinken voor u het volgende leest.
Indien u dat wenst kunt u altijd op alles reageren.
De 21 punten zijn een verzameling van teksten uit de brochure '175 jaar belgië - 10 vragen en antwoorden over dit kunstmatige land' (het tweede deel van de brochure is 'Vlaamse Onafhankelijkheid - 10 vragen en antwoorden') en enkele eigen citaten of nadenksels.

Veel succes!

1) Wat België niet heeft kunnen doen met Vlaanderen heeft het gedaan met ‘Bruxelles’, onze taalstrijd is nog lang niet gestreden.

2) Het ontstaan van België is een historische vergissing waarvoor de Vlamingen nog elke dag de prijs betalen.

3) “Ik zoek al 40 jaar naar voorbeelden van solidariteit van het zuiden met het noorden. Ik heb er nooit gevonden.”- Juul Hannes, emeritus hoogleraar Economische Geschiedenis aan de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel, in Trends van 22 april 2004

4) Wallonië wordt wel eens – en niet onterecht – de laatste Sovjetrepubliek in Europa genoemd, met een almachtige socialistische partij en een immens ambtenarenleger.

5) Wist u dat er voor een parlementaire zetel in Vlaanderen veel meer stemmen nodig zijn dan voor dezelfde zetel in Wallonië? In 2003 kostte een Vlaamse zetel gemiddeld 45.000 stemmen, een Waalse zetel maar 37.000 stemmen. Eén en ander zorgde er voor dat de VLD toen meer dan een miljoen stemmen nodig had voor 25 Kamerzetels, terwijl de PS aan 850.000 stemmen genoeg had om ook 25 zetels te behalen. Met 200.000 kiezers werd de N-VA vertegenwoordigd door 1 parlementslid. Met hetzelfde aantal stemmen sleepte Ecolo maar liefst 4 zetels uit de brand. Het democratische principe ‘one man, one vote’ blijkt in België een rekbaar begrip…

6) En dat is nog niet alles. Daarnaast zijn er nog de pariteit (gelijke vertegenwoordiging in de regering), bijzondere meerderheden en zogenaamde ‘alarmbelprocedures’ om te verhinderen dat de Vlamingen van hun numerieke meerderheid gebruik zouden kunnen maken. Om een aantal wetten goed te keuren, is een tweederde meerderheid nodig in beide Kamers, en daarbovenop nog eens een gewone meerderheid in elke taalgroep. Al die maatregelen zijn erop gericht om de democratische Vlaamse meerderheid uit te schakelen of aan banden te leggen. Want als Vlaanderen zijn meerderheid gebruikt, barst België. Elio Di Rupo gaf dat in de marge van het dossier Brussel-Halle- Vilvoorde zelfs openlijk toe in een interview met Het Laatste Nieuws. Op de suggestie van de journalist dat de Vlamingen als het er op aankomt nog altijd gewoon hun meerderheid in het parlement kunnen gebruiken om de splitsing door te voeren, antwoordde Elio: “Dat zou dan het einde van België zijn”. De journalist kaatste de bal terug met de opmerking: “Dat zou democratie zijn”. Waarop Di Rupo zei: “Dan zal de democratie het einde van België zijn”… Eigenlijk moeten we Elio Di Rupo dankbaar zijn voor zoveel duidelijkheid. België is geen democratie. Voor één keer gaan we Di Rupo niet tegenspreken.

7) Walen, trek uw ogen open. Toen er indertijd gevraagd werd om Sabena samen te voegen met het Nederlandse KLM om een faillissement te vermijden weigerden de Belgische Staat en Wallonië dit. Het bedrijf werd samengevoegd met het Franse bedrijf dat hen leegzoog en met de niet enkel Vlaamse, maar ook Belgische centen ging lopen. De Fransen lachen u uit. Elke dag opnieuw. U biedt hen uw hart aan op een zilveren schaaltje en zij schrokken het lustig op. Dat, mijn besten, is ronduit dommigheid. En het strafste van al is dat u er nog fier op bent ook.

8) Toen het in 1830 niet gelukt is om de politieke macht in België en dan voornamelijk Vlaanderen te verkrijgen, in de eerste plaats door een annexatie, heeft Frankrijk dan maar ervoor gezorgd dat ze de economische macht in handen wou en ging krijgen. Wat hen volgens mij na 178 jaar wel nog lekker gelukt is ook moet ik eerlijk zeggen.

9) Er zijn maar weinig dossiers die de afgelopen jaren zoveel ongenoegen en verontwaardiging bij de bevolking hebben losgeweekt als de goedkeuring van het vreemdelingenstemrecht. Alle peilingen gaven aan dat een ruime meerderheid in Vlaanderen (tussen 80 en 90 procent) daar absoluut tegen was. En toch is de Franstalige minderheid er in geslaagd om het de Vlamingen door de strot te rammen. Even de spierballen laten rollen en dreigen met de val van de regering volstonden om Guy Verhofstadt door het stof te laten kruipen. De politici én de journalisten die durven beweren dat het onmogelijk is dat de éne taalgroep in dit land eenzijdig haar wil oplegt aan de andere, liegen of hebben grote gaten in hun geheugen. De Franstaligen hebben hun wil opgelegd en ons het vreemdelingenstemrecht opgedrongen. Ze hebben eenzijdig de wapenhandel geregionaliseerd, omdat hen dat goed uitkwam. Ze hebben het verbod op de tabaksreclame ongedaan gemaakt om het Formule 1-circus terug naar Francorchamps te kunnen halen.

10) Het is duidelijk: in dit land worden de rechten van de Vlamingen geschonden. Vlaanderen is de melkkoe die schaamteloos wordt uitgemolken en die daar alleen maar spot en vernederingen voor in de plaats krijgt. Wie nog een greintje zelfrespect heeft, moet luidop zeggen dat nu genoeg is geweest.

11) Als Vlaanderen en Wallonië soevereine staten worden, dan zal de uitgebreide Europese Unie twaalf landen kennen die kleiner zijn dan Vlaanderen, zelfs zes die kleiner zijn dan Wallonië. Vlaanderen heeft dan recht op 15 of 16 zetels in het Europees Parlement en acht of negen stemmen in de Raad van Ministers, net minder dan Oostenrijk, maar méér dan Slowakije, Denemarken en Finland.

12) De economische argumenten voor Vlaamse onafhankelijkheid zijn ijzersterk. Zo is Vlaanderen - samen met Brussel - goed voor 75 procent van het Belgisch bruto binnenlands product (BBP). Ruim 80 procent van de Belgische export wordt gerealiseerd in Vlaanderen. Bij een rangschikking naar bruto binnenlands product per hoofd laat Vlaanderen onder andere Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zweden, Ierland, Finland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en uiteraard ook België achter zich. Vlaanderen staat op de zesde plaats inzake rijkdom, terwijl België pas de twaalfde plaats bezet. Dit is dan nog slechts mogelijk omdat Vlaanderen België naar een hoger niveau tilt. Enkel Luxemburg en Ierland doen het beter dan Vlaanderen.

13) Alleen in een onafhankelijke Vlaamse staat kan het Vlaamse volk zich optimaal ontplooien. Vlaanderen moet zelf over zijn welvaart, welzijn en bestemming beschikten. Dat is heel wat anders dan de ‘Joegoslavische toestanden en etnische zuivering’ waarvoor sommigen waarschuwen. De splitsing van de Scandinavische Unie in Noorwegen en Zweden (1905) en de splitsing van Tsjecho- Slowakije in de Tsjechische Republiek en Slowakije (1992) bewijzen dat het mogelijk is om op een vreedzame, democratisch gelegitimeerde en internationaal aanvaarde manier tot de ontbinding van een staat en tot onafhankelijkheid te komen.

14) Binnen België is Brussel verloren Tegenstanders van de Vlaamse onafhankelijkheid werpen op dat een zelfstandig Vlaanderen Brussel zal verliezen. We moeten echter vaststellen dat binnen de Belgische context deze stad voor Vlaanderen al verloren is. De enige mogelijkheid om Brussel voor Vlaanderen terug te winnen, is precies de onafhankelijkheid.Vlaanderen biedt Brussel een aantrekkelijk toekomstproject als hoofdstad van Vlaanderen en als internationaal venster op de wereld. In een onafhankelijk Vlaanderen blijft Brussel zijn tweetalig statuut behouden. De Brusselse Franstaligen kunnen hun aparte identiteit behouden door garanties op taalkundig, cultureel en onderwijsvlak. Zij zijn dan volwaardige Vlaamse staatsburgers met dezelfde rechten en plichten. Dat zoiets perfect mogelijk is, bewijzen ook buitenlandse voorbeelden. Denken we maar aan Helsinki, de tweetalige (Fins-Zweeds) hoofdstad van Finland. Het spreekt voor zich dat het onafhankelijke Vlaanderen de taalwetten in Brussel wél correct zal toepassen.

15) De Belgische koninklijke familie was van in het begin verwikkeld in allerlei schandalen en heeft een fabelachtige rijkdom verworven, onder meer door het misdadige regime van Leopold II in Congo. Saksen-Coburg is één van de rijkste families ter wereld. Het is dan ook een regelrechte schande dat zij jaarlijks ruim 11 miljoen euro (!) van de belastingbetaler eist en verkrijgt. De Belgische monarchie is bovendien anti-Vlaams. Zij is een instrument om de macht van de Franstaligen te bestendigen en om de Belgische staat als zodanig te doen overleven. Dat wordt ook toegegeven door tal van politici: Willy Claes, Louis Tobback en Elio Di Rupo zeggen republikein te zijn, behalve in België. Zij geven dus toe dat België niet democratisch is. In tegenstelling tot enkele andere landen, waar de monarchie beperkt is tot een louter ceremoniële functie, heeft de koninklijke familie in België veel macht en invloed. Denken we maar aan de bedenkelijke rol die het Hof speelde in tal van politieke kwesties. Kroonprins Filip liet zich nog niet zolang geleden laatdunkend uit over het Vlaams Belang en zijn één miljoen kiezers en schond daarmee de neutraliteit waartoe het Hof gehouden is. De koning geniet de facto immuniteit voor gerechtelijke onderzoeken – de ‘kroon mag niet ontbloot worden’ – en staat dus boven de wet.De Vlamingen moeten als volk zelf hun staatshoofd kunnen kiezen. De Vlamingen bepalen uiteindelijk zelf de staatsvorm.

16) Voor alle duidelijkheid: Vlaanderen is niet tegen een rechtvaardige vorm van solidariteit. Wij willen Wallonië dus helemaal niet veroordelen tot de bedelstaf. Maar men kan niet ontkennen dat de miljardenstroom vanuit Vlaanderen onaanvaardbare afmetingen en ondoorzichtige vormen heeft aangenomen. Daarenboven heeft de onafgebroken injectie van Vlaams geld de Waalse problemen niet opgelost. Vlaanderen en Wallonië moeten hun eigen boontjes doppen. De ontbinding van België zal Wallonië niet in de afgrond storten, maar integendeel de Walen aansporen om het heft in eigen handen te nemen en te werken aan een eigen, welvarende toekomst. De onafhankelijkheid van Slowakije bewijst dat dit perfect mogelijk is.De (financiële) stimulansen die ze nodig hebben kunnen dan zelfs door de EU worden geleverd ipv er zelf voor te moeten zorgen of werken. Gemakkelijker kan niet.

17) Het streven naar een onafhankelijke Vlaamse Staat binnen een Europa van vandaag is zeker niet in strijd met de verdere éénmaking. In de EU wordt het overgrote deel van het beleid en de toekomst nog steeds bepaald door de nationale staten. Daarom is het zelfs cruciaal dat u als Vlaming rechtstreeks het beleid van Europa kan bepalen en niet via allerlei omwegen, zoals België, die 2/3 van uw eisen naar de prullenbak verwijst.

18) Wanneer Vlaanderen onafhankelijk wordt zullen de grootmachten ons onze erkenning niet weigeren. Ze zullen zuchten en denken -eindelijk-. Iedereen die het hier niet mee eens is en zeker is van zijn stuk dat wij niet erkend kunnen worden daag ik uit om op een Vlaams-nationalistische partij te stemmen zoals het radicale Vlaams Belang, en zo actief mee te werken aan de onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen. Indien we dan niet erkend worden hebt u wat u wilt: De Belgische Staat bestaat, Vlaanderen wordt niet erkend, en de Vlamingen werden het zwijgen opgelegd. Indien u twijfelt bent u uzelf aan het voorliegen.

19) De Vlaamse eis naar meer autonomie is geen eis van een geëxciteerde minderheid, maar een poltieke grondstrrom.

20) Wanneer de Belgische Staat uiteenvalt, zullen de communautaire geschillen gewoonweg niet meer bestaan en doet iedereen het zoals hij zelf zou willen. We zullen waarschijnlijk nog beste maatjes kunnen worden achteraf. Niet zoals nu, wanneer er bij elke hervorming van dit apenland onrechtmatige eisen worden gesteld op Vlaams gebied tot annexatie, dat historisch niet eens bij Wallonië hoort! – Good fences make good neighbours.

21) De transfers houden het land weliswaar bij elkaar maar ze moedigen geen energiek antwoord aan op de economische problemen van Wallonië. De Waalse politici concentreren zich vooral op de eeuwige zoektocht naar meer geld in plaats van te mikken op meer ondernemerszinDe Waalse werkloosheid is een schande die de Waalse ministers uit hun slaap zou moeten houden.In Wallonië worden alle economische projecten geëvalueerd op basis van politieke criteria. De vraag is vaak niet of het jobs oplevert, maar welke lokale socialistische baron de vruchten kan plukken.Wallonië is armer dan Vlaanderen, toch kosten de kabinetten er de helft meer. Dat is toch niet normaal. Kijk naar het aantal ambtenaren. Als je het onderwijs en de non-profit buiten beschouwing laat, is er in Wallonië één ambtenaar voor vijf werknemers in de privé-sector. In Vlaanderen is dat één op tien. Is de Waalse administratie dubbel zo efficiënt als de Vlaamse? Ik heb daar in elk geval nog niets van gemerkt.(deels MR-senator Alain Destexhe in De Standaard van 20 juni 2005)

22) Ik ben voor de helft Waal, langs moederskant, vandaar ook dat ik zeg: 'Je n'ai rien contre la Wallonie, j'ai justement qqchose contre la Belgique'


Gelieve stil te staan bij elkeen en indien u antwoord uzelf een beetje te onderbouwen.


Met Vlaamsgezinde groet,

De Leeuw

Strijd Der Lage Landen

Help mee Holland te veroveren! Rij met Laurent richting Amsterdam!

Uw score wordt opgeteld bij de andere spelers en zo kan je meehelpen Nederland over te nemen.







Laurent heeft ook nen toeter, druk op spatie.

De Belgen (Vlamingen) staan nu reeds voor met 70%, let ook op de verkeerdelijke vlag aan Laurent zijn auto (maar staat wel zo in de Belgische grondwet ^^)

Anyway, HAVE FUN!

Waalse vrienden: ça suffit!

Waalse vrienden: ça suffit

U bent hypocriet als u aan de onderhandelingstafel alles blokkeert en de dag nadien zegt dat Yves Leterme premier moet blijven.

Het is oneerlijk alle schuld voor de mislukking te blijven personaliseren op de figuur van premier Yves Leterme.

Het is niet fair de Vlamingen af te schilderen als egoïstische separatisten.

U onderschat de Vlaming zwaar als u denkt dat hij steeds opnieuw wel zal buigen.

Het is al te makkelijk de hete aardappel steeds weer in het kamp van de Vlamingen te leggen en zelf nooit verantwoordelijkheid te durven opnemen.

Het is laf het debat niet in alle openheid te durven voeren en bij elke Vlaamse eis de blokkeringsmechanismen in te roepen.

U speelt met de toekomst van het o zo aanbeden België.

U tergt het geduld van elk normaal denkend mens.


Uitgespreid over de volledige voorpagina van Het Nieuwsblad, 16 juli 2008

Een hoopvolle blik in de toekomst

Ontkennen helpt niet meer, de Vlaamse Staat komt eraan.

Dit is een mooie biografie van wat het zou kunnen worden:



Een hoopvolle blik in de toekomst



De Republiek Vlaanderen


Zo ziet de Republiek Vlaanderen eruit met de voorlopig nog bestaande provincies en de enclaves Voeren in Wallonië en Baarle-Hertog in Nederland. De vroegere hoofdstad Brussel bezit een apart internationaal statuut, dat is opgesteld in afspraak met de Europese Unie. Brussel zelf zal binnen een periode van 5 jaar beslissen over zijn eigen statuut en mogelijke aansluiting bij de buurlanden, of een zelfstandige stadstaat worden onder rechtstreeks bestuur van de EU.


In dit gebied van 13.700 km2 wonen 7.150.000 inwoners of 522 inwoners per /km2, erg dicht bewoond, een van de meest welvarende regio's ter wereld. De kustlijn met de Noordzee is 67 kilometer lang en Vlaanderen is in nauw overleg met Nederland om in geval van stijging van het zeeniveau de nodige maatregelen gezamenlijk uit te werken. Bepalend voor de Republiek Vlaanderen is de bereidheid om op meerdere vlakken samenwerking te betrachten met Nederland, zonder de nationale eigenheid op te geven. Zeker in de Europese Unie bezorgt de toename met 7 miljoen Nederlandstaligen tot 23 miljoen een stevige positie aan taal en cultuur. Terwijl ook op economisch vlak een vanzelfsprekende toenadering is ontstaan, vergemakkelijkt door de communicatie.


Deze nieuwe staat, die bij zijn ontstaan onmiddellijk al de internationale verplichtingen van het land B heeft overgenomen, een eigen democratische grondwet heeft goedgekeurd waarin al de principes van de moderne rechtstaat vervat zitten die de burgers maximaal beschermen tegen willekeur en uitsluiting, garandeert tevens alle vrijheden inzake de persoonlijke levenssfeer. De grondwet bepaalt verder godsdienstvrijheid en sluit uit dat de staat kan geregeerd worden op basis van een religieuze overtuiging. Vlaanderen staat een strenge scheiding tussen openbaar bestuur (inclusief rechterlijke macht) en godsdienst voor. Alle openbare besturen en hun afgeleides hanteren uitsluitend het Nederlands en officiële faciliteiten zijn onbestaand. Vlaanderen is niet de rechtsopvolger van België en moet derhalve bij de grote internationale instanties erkenning aanvragen. Dankzij de steun van vele buurlanden, wordt de georkestreerde tegenwerking door sommige Franstalige naties onmogelijk gemaakt.


De hartslag van de Republiek Vlaanderen is de dynamische economie die van de staat uit gestimuleerd wordt, zonder rechtstreekse inmenging, maar met handhaving van de positieve dialoog tussen arbeid en kapitaal. Dankzij de uitmuntend geografische ligging, de twee grote binnenhavens Antwerpen en Gent en de zeehaven van Brugge, is Vlaanderen het ideale verdeelpunt voor goederentransporten en logistiek langs de weg, het spoor, het water en desnoods de lucht. De havengebieden zijn de aangewezen plaatsen voor opslag, overslag, bewerking en distributie van aangevoerde goederen langs de zee : olie, gas, chemicaliën. Grote internationale concerns zoals BASF, Bayer, Esso zijn helemaal vergroeid met de Vlaamse realiteit. In Gent bevindt zich Sidmar, onderdeel van Arcelor-Mittal, dat een vooraanstaande plaats bekleedt in de staalsector. De textielproductie die in de loop der jaren fel verzwakt is door de concurrentie uit de lage loonlanden, probeert zich te handhaven en te heroriënteren naar specifieke afwerkingen. Vlaanderen is een vermogende, welvarende natie, zeker omdat ze verlost uit het Belgische boetekleed, jaarlijks een bedrag bespaart aan financiële overdrachten die voorheen versast werden naar Wallonië of Brussel ten bedrage van circa 12 miljard euro. Deze vrijgekomen miljarden laten toe een intensieve sociale politiek te voeren die de minst begoeden betere kansen biedt.


De autoassemblage kent moeilijke tijden, voor een stuk toe te schrijven aan de dure loonkost die Vlaanderen kent als gevolg van een doorgedreven sociaal programma. Nu Vlaanderen op eigen benen staat en niet meer zijn opbrengsten ziet verdwijnen naar het zuiden, is er financiële ruimte om zich te richten op meer welvaart voor de inwoners. Met het oog op het einde van het olietijdperk, wordt op grootschalige manier een samenwerking opgezet tussen de universiteiten en de auto-industrie inzake productontwikkeling. Vlaanderen kan een pioniersfunctie waarnemen en tegelijk de sociale overgang voorbereiden.




In 1911 werkten bij de Minerva-autofabrieken in Antwerpen 1600 personeelsleden. Filmsterren, politici, gangsters ( ! ) reden met een Minerva. Zoals de ster bij Mercedes, stond vooraan op de motorkap het hoofd van de Romeinse godin Minerva. Er zouden nog circa 150 modellen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel bestaan.


Centraal staat in het beleid de opleiding en het onderwijs voor de nieuwe jonge Vlamingen. Door hun gedrevenheid in een vijandig gezinde Franstalige eenheidsstaat, hebben de Vlamingen hun eigen Vlaamse universiteiten moeten veroveren. De Vlaamse universiteiten genieten momenteel een uitstekende faam in diverse disciplines.

Dankzij de arbeidsethiek, de kennis en de volharding, is met dit nieuwe land van de EU onmiddellijk een van de welvarendste regio's toegetreden. Vlaanderen bevindt zich geografisch als actieve economische kern bij Noord-Europa maar grenst onmiddellijk aan het Latijnse, Franstalige Zuiden. Vele Vlamingen hebben uit balorigheid gedurende de laatste generatie geweigerd om behoorlijk Frans te studeren ; deze achterstand zal weggewerkt worden. Uit welbegrepen noodzaak. Meertaligheid staat prioritair in ons onderwijs. Dáár heeft altijd onze kracht gelegen : Vlaanderen moet het Zwitserland van het Noorden zijn op taalkundig gebied. Nederlands als basistaal moet grondig gekend zijn, vervolgens, Engels, Duits en Frans en voor de getalenteerden Spaans of andere talen naar keuze. Of het zinvol is om veel tijd en energie te spenderen in Chinees, zoals een gewezen minister-president ooit beweerde, kan onderzocht worden door specialisten, maar het lijkt bij voorbaat een investering zonder veel return.

Dit kleine land bezit een rijke traditie en cultuur op de meest uiteenlopende vlakken. Vlamingen zijn steeds een volk van schilders geweest, onze grauwe luchten met grillige wolken en scherpe zonneflitsen hebben tot weergaloze kunstwerken geïnspireerd. Je vindt deze aanleg terug bij onze cineasten, video-ontwerpers, fotografen e.a. beeldende kunstenaars. De lichtjes barokke instelling van de Vlaming inspireert sommigen onder hen ook op het vlak van de mode, waar zowel met soberheid als met theatraliteit kostuums en kleding ontworpen worden. De taalvaardigheid van de Vlamingen is hen aangeboren door de jarenlang verzetsstrijd tegen het Frans, de vele dialecten beïnvloeden en voeden onvermijdelijk de standaardtaal die zich een uitweg baant in literatuur en poëzie. De Vlaamse overheid beseft dat er veel moet geïnvesteerd worden in de kennis van de jeugd en in het onderhouden en stimuleren van de kunsten, zonder op te treden als betuttelaar. De Vlaamse cultuur, de Nederlandse taal, de economische omgeving, de sociale zorg zijn de beste stimulansen voor de nieuwe Vlamingen om zich te integreren in deze boeiende gemeenschap. Die elke generatie zorgvuldig doorgeeft aan een volgende en een volgende, en zo verder met zin voor aanpassing en evenveel zin voor traditie. Over de hoofdstad van de Republiek zal de bevolking per referendum een uitspraak doen.


Bron: http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=765