dinsdag 2 september 2008

Bretel van Brussel als antwoord op Gordel

Het Schaarbeekse gemeenteraadslid Yvan de Beauffort heeft besloten om op 7 september, tegelijk met de Gordel, een wandel- en fietsparcours te organiseren in de Brusselse rand.
Dat schrijven Le Soir en La Dernière Heure.
Volgens de Beauffort moet de Bretel van Brussel ("la Bretelle de Bruxelles") niet gezien worden als een Franstalig antwoord op het Vlaamse Gordelinitiatief.



Het wandelevenement is vooral bedoeld als een familiaal en sportief gebeuren en moet de banden tussen Brussel en het achterland aanhalen.Sereniteit garanderen"De Bretel van Brussel vindt plaats op dezelfde dag als de Gordel, maar volgt een ander parcours om de sereniteit onder de deelnemers te garanderen", aldus de Beauffort.

Het project, dat twee weken geleden werd gelanceerd, haalde inmiddels al een honderdtal inschrijvingen op de website (http://www.la-bretelle.be/).

Er worden twee routes ingelegd: een fietsparcours van 20 kilometer en een wandelroute van 8 kilometer.
De deelnemers passeren op hun tocht door Wezembeek-Oppem, Kraainem en de twee Woluwes.De gemeenten werden vooraf gecontacteerd en hebben allen hun toestemming gegeven. De Gordel kreeg van de francofone randgemeenten pas de toestemming na een ijverig heen-en-weergeschrijf en de belofte geen opzichtige symbolen te gebruiken als vlaggen of slogans. (belga/eb) Bron

ik moest eens lachen... niet zozeer om de activieit (voor mijn part organiseren ze zoveel familie-evenementen als ze willen), maar omwille van het feit dat ze echt denken dat ze de gordel de loef zullen afsteken.
Laat ze maar denken en proberen Brussel aan de rand te binden zoveel ze willen, de Gordel gaat boven alles. Allen daarheen dus is de boodschap Vlaanderen boven!


Geen opmerkingen: