vrijdag 19 september 2008

Nieuwe (verdoken) transfer

Fiscus laat Waalse wanbetalers vaker ongemoeid dan Vlaamse
Een nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer tussen Vlamingen en Walen
Publicatie: 16 september 2008
De Standaard - 16 september 2008


De fiscus treedt veel strenger op tegen Vlaamse belastingplichtigen die niet tijdig betalen dan tegen Waalse wanbetalers. Dat blijkt uit de recentste cijfers, die voormalig minister van Begroting Johan Vande Lanotte (sp.a) maandag bekendmaakte.Vande Lanotte kraakt intussen ook de regering-Leterme volledig af, zo berichten verschillende kranten.
"Het aantal Vlamingen die na één jaar hun belastingen nog altijd niet betaald hadden en tegen wie de fiscus nog niets had ondernomen, schommelde op 31 mei 2008 tussen 6,5 pct (in Antwerpen) en 11,6 pct (in Leuven)", zegt Vande Lanotte.


"In Wallonië schommelt het percentage ongemoeid gelaten wanbetalers tussen 26 pct (in Namen) en 46,6 pct (in Charleroi)." Door die verschillen te tolereren, brengen CD&V en N-VA volgens Johan Vande Lanotte een nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer op gang tussen Vlamingen en Walen.
De voormalige vicepremier is ook op andere vlakken bijzonder vernietigend over de regering-Leterme. Hij sabelt in een omstandige nota het beleid van de regering neer.
"Nog nooit heeft een regering in zo korte tijd zo'n zware hypotheek op de toekomst gelegd", stelt hij in een brief aan de sp.a-leden. "Er kunnen maar beter zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen."

Geen opmerkingen: